snookerfreak.nl - dé site van en voor snookerliefhebbers
home  |  agenda  |  breaks  |  club  |  huistoernooien  |  nnrs  |  diversen  |  contact  |  registreer

nnrs ⤍   |  informatie  |  uitslagen bekijken
Taalkeuze:   |  Gebruikersnaam: Wachtwoord:
NNRS - Noord-Nederlandse Ranking Snooker

Informatie*
Begin september start de NNRS-toernooiencyclus.

Op de poster (te vinden in de snookercentra, alsmede op de site van de NNRS) staat bijna alle informatie. De deelnamekosten bedragen slechts € 10,00 en aanmelden kan uiteraard gewoon op de dag zelf bij de aanwezige wedstrijdleiding tussen 11:00 en 11:30 uur, of vooraf via Whatsapp.

Er zijn 11 toernooien die meetellen voor de NNRS, inclusief het inmiddels bekende Noord-Nederlands Open, dat samen met KNBB Snooker wordt georganiseerd. Ook is het weer mogelijk om je via de NNRS te plaatsen voor het NK van de KNBB Snooker. De winnaar van de eindranking en de winnaar van de A-Masters komen hiervoor in aanmerking.

We starten met een open loting. Elk volgend toernooi zijn de beste 4 spelers van de ranking geplaatst. Zo gaan we elk toernooi opnieuw naar de huidige ranking kijken en de beste 4 worden weer geplaatst in het schema.

De Noord-Nederlandse Ranking Snooker is een toernooiencyclus waaraan iedereen mag meedoen. Om diverse redenen vinden veel deelnemers het gelukkig nog altijd fijn om mee te doen. Door vaak mee te doen, maak je grote kans om je te plaatsen voor het grote eindtoernooi: de Masters.

De Masters wordt gespeeld met de beste 16 spelers van de eindranking. Voorwaarde is echter wel dat je minimaal 5 van de 11 toernooien moet hebben meegedaan. Als er in het seizoen minder toernooien worden gespeeld, dan moet je 4 van de 10/9/8 toernooien, of 3 van de 7/6, of 2 van de 5/4 toernooien hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor de Masters.

Iedere deelnemer krijgt gratis 30 punten. Op de poster staat nog 3, maar we gaan het dit seizoen iets anders doen. In de hoofdronde van het toernooi krijg je 20 punten per gewonnen wedstrijd er bij. In de B-ronde krijg je 10 punten per gewonnen wedstrijd er bij. Een bye in de hoofdronde is 10 punten en een bye in de B-ronde is 5 punten.

We spelen dubbel knock-out. Elke speler die zijn/haar eerste partij verliest, mag verder naar de B-ronde. Win je de eerste partij, dan blijf je in het hoofdschema. Verlies van je tweede partij is uiteraard einde oefening. We spelen als het kan in beide rondes een Best-of 3. We kijken altijd naar het beschikbare aantal tafels in de zaal, x 5 spelers. Dus in een zaal met 5 tafels x 5 is 25 spelers het maximale aanatal om ook nog in de B-ronde met een Best-of 3 te beginnen. Zijn er in dit geval meer dan 25 deelnemers, dan kiest de organisatie ervoor om de B-ronde te beginnen met een Best-of 1.

Foul and a miss - In de hoofronde spelen we wel met deze regel. In de B-ronde spelen we niet met deze regel. De NNRS-regel is dat een speler de bal(len) 3x mag terug leggen na een foul and a miss. Onderling afspreken om wel of niet met deze regel te spelen is toegestaan.

Wij van de organisatie hebben er veel zin in en we zien graag dat iedereen weer komt. Wellicht zien we ook weer wat oude bekenden terug komen, maar ook nieuwe.

Graag tot zien op een van onze toernooien.

* Tekst is met toestemming overgenomen van de site van de NNRS.
Copyright © 2010-2024 by Hilbert van Dijk, the Netherlands - snookerfreak.nl