Snookerfreak - dé site van en voor snookerliefhebbers
home | forum | inloggen | registreer
agenda  | breaks  | contact  | diversen  | huistoernooien  | nieuwsarchief  | nnrs  | werkzaamheden site
Welkom op de snookersite voor Noord-Nederland
 Nieuws uit het jaar 
2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011
Nieuwsarchief 2020
TV uitzending
Woensdag 16-12-2020 17:33 - Bij de data van de snookertoernooien wordt nu aangegeven of een toernooi op televisie wordt uitgezonden. Met het logo van de zender(s) zal dit worden aangegeven. Uiteraard wordt dit alleen weergegeven als het toernooi op tv wordt uitgezonden.
Agenda
Zaterdag 05-12-2020 23:32 - Als gevolg van het Corona virus, is de agenda behoorlijk veranderd. Op dit moment is de nieuwe (bijgewerkte) agenda van World Snooker Tour bekend geworden. Ik ben dan ook bezig de nieuwe data toe te voegen aan de agenda. Eventuele andere toernooien van andere organisaties zullen ook nog worden toegevoegd, dan wel aangepast.
Virus
Donderdag 12-11-2020 16:49 - Oplettende volgers hebben het een beetje kunnen merken, er wordt weer hard gewerkt aan de functionaliteit van de site. Nee. Jullie zien er niks van, maar er is wel weer keihard gewerkt.

Als gevolg van het Corona virus heb ik daar (helaas) volop de tijd voor. Ik ben op 4 november positief getest op het virus en heb dus in quarantaine moeten zitten. Inmiddels mag ik alles weer doen, maar ik ben nog wel ontzettend moe. Verder heb ik last van geur- en smaakverlies. Ik ruik dus niks en ik proef ook niks. Heel erg vervelend.

Het geeft me wel de tijd om de site weer verder uit te breiden met functies achter de schermen. Het gaat voorspoedig, onder andere het invoeren van de uitslagen van de huistoernooien is nu een heel stuk eenvoudiger geworden. Wel is de berekening licht aangepast, maar nog steeds is de puntenverdeling volgens een eerlijk systeem. Voordelen gelden voor alle spelers, evenals (zeer kleine) nadelen. Per saldo heeft iedereen hier voordeel van.

Wat nu nog wel gedaan moet worden (zou theoretisch in een paar uurtjes kunnen) is het maken van een formuliertje, waardoor ik zeer eenvoudig de masters kan selecteren. We gaan zien hoe het gaat verlopen.

Wil je weten wat er nog meer gebeurt? Neem dan eens een kijkje bij de werkzaamheden. Heb je nog aanvullingen, verzoekjes of andere opmerkingen? Laat het me dan gerust weten.
Huistoernooi en Corona
Donderdag 05-11-2020 23:12 - Het eerstvolgende huistoernooi op 29 november gaat wegens Corona niet door. Mocht het nog anders worden, zal dit nog nader bekend worden gemaakt.
Corona
Zaterdag 17-10-2020 10:31 - Het is weer zo ver, we zitten opnieuw in een lockdown situatie. Het betekent dat opnieuw de toernooien sneuvelen. Wat er deze keer wel ander is, is dat er wel mag worden geoefend. Weliswaar alleen op bepaalde locaties en zonder eten of drinken te kunnen bestellen of mee te mogen nemen, maar toch. Snookeren is mogelijk. Vraag bij je snookercentrum wel of het mogelijk is en onder welke voorwaarden. Mogelijk moet je ook reserveren.
Verplaatst toernooi 4 oktober 2020
Maandag 05-10-2020 14:49 - Zoals aan spelers op het huistoernooi van gisteren is meegedeeld, telt het toernooi dat gehouden zou worden in Cue Action Groningen, maar gespeeld werk in SPC Heerenveen, meetellen als toernooi in Groningen. Dit is van belang voor de Masters.
Huistoernooi 4 oktober, deel 2
Dinsdag 29-09-2020 22:29 - In verband met de Corona maatregelen van het kabinet (maximaal 30 personen in de zaal), zal het huistoernooi van 4 oktober, dat zou plaatsvinden in Cue Action Groningen, worden gehouden in SPC Heerenveen. Vooropgesteld dat er niet meer dan 16 spelers zullen zijn, kan het in SPC Heerenveen doorgang vinden. Dus graag tot ziens op 4 oktober in SPC Heerenveen. Zaal gaat open om 13:00 uur.
Huistoernooi 4 oktober
Dinsdag 29-09-2020 18:32 - Let op: het huistoernooi zal niet gehouden kunnen worden in Cue Action Groningen, als gevolg van de Corona Maatregelen. Er zijn die dag meerdere wedstrijden in Groningen en dan komen er teveel mensen binnen, als wij het huistoernooi daar dan ook nog gaan houden.
Vermoedelijk zal dit toernooi verplaatst worden naar SPC Heerenveen. Nader bericht volgt.
Uitslagen toernooien
Maandag 28-09-2020 19:31 - Sinds heden is het mogelijk om niet alleen de uitslagen van het lopende seizoen te bekijken van de huistoernooien en van de NNRS, maar ook die van de afgelopen jaren, voor zover mij (nog) bekend.
Diversen
Zaterdag 26-09-2020 22:13 - Onder het kopje Diversen in het menu is heel veel informatie toegevoegd. Zo kan je er niet alleen informatie over mij of andere spelers vinden, maar ook snookercentra, winkels met snookerbenodigdheden en nog heel veel meer informatie. Neem ook daar eens een kijkje en laat me gerust weten wat je ervan vindt.
Gegevens snookerspelers
Donderdag 24-09-2020 16:07 - Vanaf nu zijn er wat gegevens over snookerspelers te vinden. Bij uitslagen van huistoernooien en NNRS zie je nu de namen van de spelers in het blauw staan. Ook op andere plaatsen kan je op spelersnamen klikken. Mocht er informatie ontbreken, of onjuist zijn, stuur me dan even een mailtje. Met de juiste gegevens en/of aanvullingen.
Diverse uitbreidingen snookerfreak.nl
Maandag 21-09-2020 17:15 - Zoals sommigen misschien al is opgevallen, wordt er momenteel weer hard gewerkt aan de website.
Het gedeelte van de NNRS is bijgewerkt. De uitslagen van het eerste toernooi staan online en ook het jaarlijks verhaal van het bestuur staat inmiddels weer hier op de site.
Onder het kopje Diversen is een compleet nieuw gedeelte toegevoegd. Zo kun je daar vinden waar snookerzalen zijn. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Uiteraard een megaklus om alles online te krijgen. Hetzelfde geldt voor de winkels en andere bedrijven waar je snookerattributen kunt krijgen, tot complete tafels.
Wat er verder nog bij komt is nu nog niet bekend. Mocht je iets missen, laat het dan gerust weten. Let wel: de lijsten met zalen en winkels zijn nog niet compleet. Het is een heel werk om ze allemaal te zoeken en in te voeren, maar er wordt aan gewerkt.
Uitslagen eerste huistoernooi van dit seizoen
Zaterdag 19-09-2020 15:19 - De uitslagen van het eerste huistoernooi van dit nieuwe seizoen staan eindelijk online. Reden dat het even tijd kostte, was dat de site hierop nog niet was ingericht. Bij deze is de site klaar voor het nieuwe seizoen en zijn de uitslagen dus ook zichtbaar voor een ieder.
De site zal de komende tijd nog verder onder handen worden genomen, zodat er nog meer mogelijkheden zullen ontstaan. Belangrijke veranderingen of toevoegingen zullen hier bekend worden gemaakt.
Huistoernooi 6 september
Zondag 30-08-2020 20:21 - Het is weer zo ver, het nieuwe snookerseizoen gaat van start. Op de eerste zondag van september trappen we traditioneel af met het eerste huistoernooi in Heerenveen. Om precies te zijn op zondag 6 september. Een ieder is welkom om mee te doen, de deur gaat open om 13:00 uur. Heb je nooit eerder meegedaan, speel je gratis mee. Graag tot dan!
Masters NNRS
Zaterdag 11-07-2020 23:09 - De Masters van de NNRS zullen alsnog worden gespeeld en wel op 2 augustus 2020. Kijk voor meer informatie op NNRS.
Willie Thorne overleden
Zondag 21-06-2020 10:05 - Willie Thorne - Mr. Maximum overleden.
Afgelopen woensdag is Willie (Mr. Maximum) Thorne op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Thorne werd eerder deze week in het ziekenhuis opgenomen wegens een te lage bloeddruk. Hij is door artsen in een coma gebracht en is daar niet meer uit gekomen.
Thorne heeft slechts eenmaal een rankingtoernooi gewonnen (de Mercantile Credit Classic in 1985). Hij kon bij het publiek niet meer stuk toen hij door Stephen Hendry in 1986 werd verslagen en hij daarvoor stond te applaudiseren.
Thorne was 40 jaar werkzaam als commentator bij de BBC. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan het veelvuldig maken van 147-breaks bij trainingen.
We mogen weer!
Zaterdag 30-05-2020 17:45 - Het lange wachten is voorbij, er mag weer gesnookerd worden in Heerenveen. Helaas nog niet in clubverband en wedstrijden mogen ook nog niet, maar het begin is er. Wil je snookeren, reserveer dan van tevoren. Er wordt gewerkt in tijdblokken van 2 uren. Hopelijk gaat alles goed en krijgen we niet nogmaals een lockdown.
#blijfthuis
Donderdag 02-04-2020 20:54 - In verband met het coronavirus lijkt het er op dat voor dit seizoen de huistoernooien er op zitten. Vermoedelijk zullen we voorlopig niet meer kunnen snookeren. Het is jammer, maar het is niet anders. Alles voor de gezondheid van Nederland.

Dit heeft tot gevolg dat de Masters naar alle waarschijnlijkheid niet meer gespeeld zullen worden dit seizoen. Mijn plan is om dit seizoen te gaan samenvoegen met het volgende seizoen. Ook het prijzengeld tot nu toe, zal worden toegevoegd aan de Masters voor seizoen 2020-2021. Hoe een en ander precies vorm zal krijgen, ga ik nog over nadenken. Uiteraard wordt een ieder daarvan via deze site op de hoogte gebracht.

Tot we weer kunnen snookeren: blijf thuis en volg de regels van ons kabinet op.
Agenda kleurt rood...
Zaterdag 21-03-2020 13:26 - Zoals te zien is in de agenda, zijn vele evenementen afgelast. Ook het WK Snooker is afgelast en zal later in het jaar alsnog worden gespeeld. Wat er met de overige toernooien gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Blijf de berichtgeving volgen.
Kleine update
Zaterdag 21-03-2020 13:08 - Het financieel overzicht is weer up to date. Het bedrag voor de prijzenpot is mooi aan het oplopen, echter zal het hier nu wat langzamer gaan gezien het Coronavirus. Wanneer het volgende toernooi gehouden kan worden is tot nu toe onbekend. Blijf deze site in de gaten houden.
Huistoernooi 5 april
Zondag 15-03-2020 17:30 - Als gevolg van het Corona Virus gaat ook het huistoernooi van 5 april 2020 NIET door.
Corona
Zaterdag 14-03-2020 12:28 - Let op: in verband met het Coronavirus kan het zijn dat bepaalde toernooien niet door kunnen gaan. Zodra hierover meer bekend is, zal ik dat hier laten weten. Houd deze pagina dus in de gaten voor meer informatie.
NNRS Emmen
Vrijdag 13-03-2020 19:53 - In verband met het Coronavirus is het NNRS-toernooi in Emmen afgelast.
Huistoernooi verplaatst (definitief)
Zaterdag 29-02-2020 15:02 - De bevestiging is binnen, het huistoernooi dat gepland stond op 29 maart, wordt verschoven naar 5 april.
Huistoernooi verplaatst (onder voorbehoud)
Donderdag 06-02-2020 10:39 - Houd zondag 5 april vrij in je agenda. Door mijn onoplettendheid had ik een huistoernooi gelijktijdig met een NNRS toernooi op 29 maart gepland en dat is natuurlijk niet handig. Het huistoernooi in Heerenveen zal daarom vermoedelijk worden verschoven naar zondag 5 april. Noteer deze datum dus vast met potlood in je agenda, het is nog niet zeker of we de zaal dan tot onze beschikking hebben. Zodra dit bekend is, zal het hier worden bekend gemaakt en zal de agenda erop worden aangepast.
2020
Maandag 06-01-2020 11:15 - We hebben 2019 verlaten en zijn vrij stilletjes en onzichtbaar 2020 in gerold. Bij deze wens ik iedereen een gezond en snookerrijk nieuwjaar. Laten we er een sportief jaar van maken (zoals altijd toch?) en vooral veel plezier hebben in de sport die snooker heet.
Copyright © 2010-2022 by Hilbert van Dijk, the Netherlands - www.snookerfreak.nl - disclaimer