Snookerfreak - dé site van en voor snookerliefhebbers
home | forum | inloggen | registreer
agenda  | breaks  | contact  | diversen  | huistoernooien  | nieuwsarchief  | nnrs  | werkzaamheden site
Extra nieuws
22-09-2021 - Grote update website (huistoernooien)
Op dit moment wordt er keihard gewerkt aan een groot deel op de site, waardoor straks het verloop van de huistoernooien op locatie kan worden bijgehouden op de site. Op die manier zal er een einde worden gemaakt aan alle papieren die telkens moeten worden bijgehouden. Hierdoor zullen ook fouten kunnen worden voorkomen.

Wat gaat er allemaal mogelijk worden? Een overzicht:
  1. Als eerste wordt uiteraard vastgelegd welk toernooi wordt gespeeld. Oftewel: in welke ronde vinden alle wedstrijden plaats. Dit deel is al klaar.

  2. Dan moeten uiteraard de deelnemers worden ingevoerd in het systeem. Ook dit deel is al klaar. We moeten tenslotte wel weten wie er meedoen. Voordeel van dit systeem is ook dat ik overal waar ik ben aanmeldingen kan invoeren. Handig als ik bijvoorbeeld tijdens andere bezigheden een berichtje krijg van iemand die mee wil doen. Ik kan dit dan gelijk op de site invoeren, zonder het risico de aanmelding te vergeten.

  3. Na het invoeren van de deelnemers, is het natuurlijk ook handig te weten of het inschrijfgeld is betaald, of dat een speler gratis mee mag spelen, of dat er nog betaald moet worden. Indien niet wordt aangegeven of een speler betaald heeft of gratis mag meespelen, zal onderin het scherm op alle pagina's worden getoond welke spelers nog niet hebben betaald.

  4. Nu kan bepaald worden hoeveel poules er moeten worden gemaakt. Simpel.

  5. Dan wordt het hoog tijd om de poules in te delen. Dit gebeurt automatisch. Om te voorkomen dat men de computer zal betichten van valsspelen, is het mogelijk een andere verdeling over de poules te maken. Dit zal echter uitgeschakeld worden, zodra het toernooi is begonnen. Lijkt me logisch.

  6. Zodra iedereen is ingedeeld in een poule, kan het wedstrijdschema (per poule) worden bepaald. Het volledig wedstrijdschema zal automatisch worden gemaakt, waarna de uitslagen kunnen worden ingevoerd.

  7. Nadat alle poulewedstrijden zijn gespeeld, zal worden bepaald hoeveel spelers per poule doorgaan naar de volgende ronde. De knock-out fase dus. Bij een gelijk aantal poules zal dit altijd een veelvoud van 4 moeten opleveren. Echter bij oneven poules wordt dit lastiger. Daarom is het ook niet mogelijk om in 3 poules te spelen en is deze optie dus ook uitgeschakeld.

  8. De computer zorgt vervolgens voor de indeling van het knock-out schema. Dit zal wel volgens een vast patroon gebeuren. Wedstrijden zullen in principe worden ingedeeld voor 8 spelers. Als er slechts 4 spelers doorgaan, zal het programma hier uiteraard rekening mee houden en de spelers automatisch door schuiven naar de halve finales. En zo gaat het programma verder naar de finale en de troostfinale.

  9. Uiteindelijk zijn dan alle wedstrijden gespeeld en wordt overgegaan naar het toekennen van de punten. Ik wil het nog mogelijk maken dit gedurende het toernooi al bij te houden, maar daar twijfel ik nog over.
Momenteel ben ik bezig met onderdeel 5. Onderdelen 1 t/m 4 zijn klaar, of in ieder geval werkbaar. Hier en daar moet ik nog aan werken, maar dat gaat nog goed komen, alles is eenvoudig aan te passen. Verder ontwikkel ik het systeem zo, dat ik op elk moment nog aanpassingen kan maken. Ook kan de computer tijdens het toernooi worden uitgeschakeld, en is het mogelijk om op elk moment op (bijna) elke fase weer verder te gaan. Gegevens die tijdens het toernooi niet meer gewijzigd mogen worden, worden beschermd door de betreffende gevaarlijke pagina's niet toegankelijk te maken gedurende het verloop van het toernooi.
Copyright © 2010-2022 by Hilbert van Dijk, the Netherlands - www.snookerfreak.nl - disclaimer